Algemene info

 

 

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen is een regionaal filmfestival dat jaarlijks plaatsvindt in de bioscoop CineCity Terneuzen met als doelstelling een bijdrage te leveren aan het cultuuraanbod in de regio Zeeuws-Vlaanderen. In 2019 vindt het Filmfestival plaats van 10 t/m 14 april.

De premiere film van dit jaar is de Vlaamse film Trio.

Door het aanbieden van zowel een hoogwaardig als afwisselend filmaanbod kunnen diverse doelgroepen kennismaken met de film(kunst) en filmmakers . Het festival is hiermee een aanjager van het cultuuraanbod in de regio en heeft een verbindende factor voor zowel de bevolking, culturele instellingen, scholen, overheid als het bedrijfsleven.

Tevens biedt het FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen een educatieprogramma aan voor leerlingen van Basis- en Voortgezet Onderwijs. Afgestemd op de leeftijd van de kinderen worden in de films op speelse wijze maatschappelijke thema’s behandeld die aanzetten tot bewustwording bij het jonge publiek.

Door het aanbieden van de gemengd filmaanbod in een combinatie van de betere culturele/literaire en commerciële film bied FilmFestival Zeeuws Vlaanderen een uniek aanbod in Film. Denk hierbij ook aan het aanbieden van Vlaamse (Belgische) films welke niet in de Nederlandse bioscoop vertoond zullen worden, evenals film gemaakt door bekende en onbekende Zeeuws Vlamingen. Ruim aandacht is er tijdens het filmfestival voor de ondernemers, doormiddel van netwerken en speciaal geselecteerde ondernemer films.

In 2019 is de samenwerking met Film by the Sea onder leiding van de nieuwe FbtS directeur Jan Doense.verder uitgebreid. Dagelijks zal hij minimaal 1 film programmeren en deze ook in gaan inleiden.

Dit jaar zullen we op de laatste zondag van het Fesival in het kader van de Blues Route in Terneuzen 2 bluesfilms vertonen waarna aansluitend een optreden zal zijn van Big Bo.

 

Met dank aan alle sponsoren voor het mogelijkmaken van dit mooie festival, waarbij het publiek samen komt om te discuseren, informeren, te verbinden, maar vooral om te genieten van een fantastisch filmaanbod.