‘Façades’ openingsfilm op FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

De openingsfilm voor de zesde editie van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen is bekend. Tijdens het feestelijke openingsgala op dinsdag 10 april wordt de film FAÇADES vertoond in CineCity Terneuzen. Een film van regisseurs Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Zij zullen aanwezig zijn tijdens het openingsgala. Ook de hoofdrolspelers Natali Broods en de Nederlandse cabaretier Theo Maassen zullen op de rode loper verschijnen.

FAÇADES is een Vlaamse productie met Nederlandse inbreng en gaat over het bedrog tussen man en vrouw, moeder en dochter, de leugen om bestwil met alle pijnlijke gevolgen. In de film staat Alex onverwacht op een kantelpunt in haar leven, wanneer haar dementerende vader in de steek gelaten wordt door haar moeder. De behulpzame Alex trekt bij hem in en stelt daardoor haar eigen leven en huwelijk in vraag. Wil ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Is ze wel echt gelukkig bij hem of moet ze, net als haar ouders, de façade laten vallen?

Tijdens de feestelijke openingsavond is er allereerst een ontvangst via de rode loper en een welkomstwoord door de Masters of Ceremony Roel van Bambost en René Mioch. Beiden fervent filmkenner en bekend van hun werk als tv-presentator. Het festival wordt officieel geopend door de drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters uit Terneuzen, Hulst en Sluis waarna om 20:30 uur de film FAÇADES wordt vertoond.

Als eerste filmfestival in Nederland zal de openingsfilm de eerste vijf minuten te ‘zien’ zijn met audiodescriptie, een app die films en series toegankelijk maakt voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Het doek blijft dus zwart en de gasten zullen de film beleven op basis van hun gehoor. Hierna start de film nogmaals, maar dan met beeld.

Voor de openingsavond is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Meer informatie over tickets en het programma vind u hier.