‘TRIO’ openingsfilm op FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

Trio

De openingsfilm voor de zevende editie van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen is bekend. Tijdens het feestelijke openingsgala op woensdag 10 april wordt de film TRIO vertoond in CineCity Terneuzen. TRIO is een film van Ruth Beeckmans, Bruno Vanden Broecke en Matteo Simoni. Tijdens het openingsgala op 10 april zal Ruth Beeckmans acte de présence geven.

TRIO: Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen…. Maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang Lise van hen. Daarna is alles anders.

TRIO is een zoektocht van 90 minuten waarbij de camera zo vloeiend mogelijk, in één adem en bewust stijlloos de temperatuur tussen drie mensen opmeet.  

De drie spelers Bruno vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni  zijn tevens de scenarioschrijvers en de regisseurs van de film die gebaseerd is op het theaterstuk ‘Hechten’ van Stefaan van Brabant. TRIO is het resultaat: acteren, regisseren en produceren.

Openingsgala woensdag 10 april
Tijdens de feestelijke openingsavond is er allereerst een ontvangst via de rode loper en een welkomstwoord door de Masters of Ceremony Roel van Bambost en René Mioch. Beiden fervent filmkenner en bekend van hun werk als tv-presentator. Het festival wordt officieel geopend door de drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters uit Terneuzen, Hulst en Sluis waarna om 20:30 uur de film TRIO wordt vertoond. Na afloop van de film worden de gasten gefêteerd op een avond met muziek, een hapje en een drankje.

Powered by Film by the Sea
Dit jaar is ook artistiek directeur Jan Doense van Film by the Sea betrokken bij de programmering van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen. Samen met hem zal de programmalijn ‘Film by the Sea’ worden samengesteld zodat ook de filmfijnproevers hun hart op kunnen halen met een scala aan filmhuisfilms. Daarnaast ook veel aandacht voor de Vlaamse film waarbij de kennis van Roel van Bambost wordt ingeschakeld. René Mioch ondersteunt bij het samenstellen van het programma rondom de actuele films.

7e editie FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen
FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen vindt plaats van woensdag 10 t/m zondag 14 april in CineCity Terneuzen. Tijdens het festival worden ongeveer 30 films geprogrammeerd, vindt er een educatieprogramma plaats dat start op maandag 8 april en zijn er dagelijks diverse filminleidingen, activiteiten en evenementen te beleven  zoals een Ondernemersevent, een Ladiesnight op vrijdag en op zaterdag een kindermiddag en een feestavond. Zondag staat in het teken van de bluesmuziek.

Voor de openingsavond is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Koop hier je tickets:https://www.filmfestivalzeeuwsvlaanderen.nl/programma/openingsgala-trio

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen is een initiatief van CineCityXL met vestigingen in zowel Vlissingen als Terneuzen.