Complete festival programma online

Het is zover: Het volledige filmprogramma van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen is bekend en staat nu online!

36 films in vier dagen tijd: van de betere culturele/literaire films tot de meer commerciële films, van kinderfilms tot films waar muziek de boventoon voert.
Kortom: voor ieder wat wils en uniek in Zeeuws-Vlaanderen.

Enkele highlights in het programma die we graag met jullie delen:

In 2019 is de samenwerking met Film by the Sea onder leiding van de nieuwe artistiek directeur FbtS Jan Doense verder uitgebreid. Dagelijks zal hij minimaal één filmhuisfilm programmeren en deze ook persoonlijk inleiden. Daarnaast een prachtig Vlaams aanbod aan films waarbij de Vlaamse filmkenner Roel van Bambost diverse inleiding zal verzorgen. Ook filmkenner René Mioch is dagelijks aanwezig om het publiek meer te vertellen over de films die vertoond worden.

Ook dit jaar drie films van eigen Zeeuwse bodem: ‘Ladybug, this is Ineke’ een documentaire over kunstenares Ineke Otte, gemaakt door Bo van Scheyen. De korte film van Leen Muller, ‘Vluchtelingen in veilige haven’ over vluchtelingen die sinds langere of kortere tijd in Zeeuws-Vlaanderen verblijven, ontbreekt niet in ons programma. De derde Zeeuwse documentaire gaat over de Zeeuwse band The Juke Joints en is gemaakt door Margo Schotel. Deze laatste ‘This is it – 35 jaar Blues van Zeeuwse bodem’ wordt op zondagmorgen vertoond. Deze zondag staat sowieso helemaal in het teken van de Bluesmuziek. ’s Middags worden er namelijk nog twee bluesfilms vertoond en kan er genoten worden van een optreden van niemand minder dan Big Bo.

Uiteraard keren ook dit jaar de grote publiekstrekkers zoals de Ladies/Girls Night en de kindermiddag terug in het programma. Kortom een zeer divers programma waarbij het publiek 36 verschillende films kan kijken tijdens het festival van 10 t/m 14 april in CineCity Terneuzen. Graag tot ziens!