FFZV was een groot succes met maar liefst 7420 bezoekers

Zes dagen lang was het feest in CineCity Terneuzen. Van 4 t/m 9 april zijn er maar liefst 7420 bezoekers op de vijfde editie van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen afgekomen bij CineCity Terneuzen. Met een grote variëteit aan activiteiten was het een festival voor iedereen.

Het filmprogramma van deze vijfde editie ‘stond als een huis’ en bood voor ieder wat wils; filmhuisfilms geselecteerd door Leo Hannewijk van Film by the Sea, een mooi Vlaams aanbod en films gemaakt door regionale regisseurs. Maar ook films die internationaal geroemd worden of tijdens het festival in première zullen gaan. Maar FFZV was meer dan film alleen, er waren tal van activiteiten zoals de Voetbalquiz, Seniorenmiddag, Kindermiddag en het Slotfeest. Op dinsdag trapte FFZV af met de feestelijke openingsavond waar de film ‘Sprakeloos’ werd vertoond. De komst van hoofdrolspeelster Viviane de Muynck en schrijver Tom Lanoye gaven de avond een gouden randje. 

Er waren veel grote namen op FFZV. Allereerst de Masters of Ceremony: Roel van Bambost en René Mioch. Deze heren hebben gedurende het festival gepresenteerd, films ingeleid, interviews gevoerd, over films gepraat en hun jarenlange ervaringen met de gasten gedeeld. Op de openingsavond heeft zanger en gitarist Raymond van het Groenewoud alle bezoekers goed laten swingen! Op zaterdagavond heeft regisseur Ate de Jong zijn nieuwste film 'Love is Thicker than Water' gepresenteerd, daarbij trakteerde hij de bezoekers op een Q&A. FFZV is een festival voor en door Zeeuws-Vlaanderen. Zonder de steunvan de ondernemers uit deze regio zou een dusdanig festival niet kunnen bestaan.

Kortom: Het lustrum van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen was een groot succes! SanderVerdonk van de organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd festival.