Openingsavond: Sprakeloos GROOT succes!

Na maanden voorbereiding was het dinsdagavond eindelijk zo ver! De feestelijke openingsavond van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen met openingsfilm Sprakeloos. De openingsavond van deze lustrum editie beloofde met de komst van enkele grote namen erg speciaal te worden. Dat was het ook, zonder meer!

Hoofdrolspeelster Viviane De Muynck en schrijver Tom Lanoye dansten over de rode loper bij binnenkomst. Zij gaven samen, onder leiding van René Mioch en Roel van Bambost, een oprechte en persoonlijke inleiding over de film Sprakeloos. Tom vertelde over het schrijfproces; Sprakeloos is een boek dat hij niet wilde schrijven maar moest schrijven. Hij gaf aan dat Viviane, die invulling gaf aan de rol van zijn dementerende moeder, meer met hem doet dan zij ooit zal beseffen. De rol heeft Viviane zelf ook aangegrepen door het kwetsbare en ontwapenende karakter. 

De drie burgemeesters van Terneuzen, Hulst en Sluis toonden duidelijk hun dankbaarheid voor de Zeeuws-Vlaamse ondernemers die het festival dragen. Het FilmFestival is als evenement ook belangrijk voor de regio! Want: Film = Feest! En daar is iedereen welkom. Het is echt een festival voor en door Zeeuws-Vlaanderen! 

Het festival werd officieel geopend met een klap op de rode knop door Tom Lanoye, Viviane De Muynck en de drie burgemeesters! Het resultaat: een regen van confetti! 

Kijk voor alle foto's snel bij de fotoalbums.