Record aantal bezoekers op zesde editie van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen opende dinsdag haar zesde editie met de film Façades waarbij ook de cast en crew van de film aanwezig was. Zes dagen lang stond bioscoop CineCity in Terneuzen in het teken van ‘Film is Feest’. Met een grote variëteit aan films en activiteiten was het een festival voor iedereen. In totaal bezochten liefst 8160 bezoekers afgelopen week het filmfestival. Dat zijn maar liefst 740 bezoekers meer dan de vorige editie. Een record!


Het filmprogramma van deze zesde editie ‘stond als een huis’ en bood voor ieder wat wils; filmhuisfilms, een mooi Zeeuws aanbod en films gemaakt door regionale regisseurs. Maar ook films die internationaal geroemd worden of tijdens het festival in première gingen. Maar FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen was meer dan film alleen, er waren tal van activiteiten zoals de LadiesNight, ondernemersdag, voetbalquiz en kindermiddag.

Op dinsdag trapte FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen af met de feestelijke openingsgala waar de film ‘Facades’ werd vertoond. De komst van hoofdrolspelers Nathali Broods, Theo Maassen en regisseurs Kaat Beels en Nathalie Basteyns gaven de avond een gouden randje.

Masters of Ceremony: Roel van Bambost en René Mioch hebben gedurende het festival gepresenteerd, films ingeleid, interviews gevoerd, over films gepraat en hun jarenlange ervaringen met de gasten gedeeld.

De gehele festivalweek werden ook basis- en voortgezet onderwijs ontvangen. Zij deden mee aan het Educatieprogramma. Voor iedere leeftijd was er een speciale film geselecteerde die allemaal educatieve kwaliteiten hebben. Naast de locatie Terneuzen konden scholen dit jaar ook film kijken in het Ledeltheater in Oostburg. Op deze manier wilde de organisatie de scholen uit West-Zeeuws-Vlaanderen tegemoet komen. In totaal keken er 3100 leerlingen deze week een van de educatieve films.

Volgend jaar zal het filmfestival plaatsvinden van 9 tot en met 14 april.