Vitaliteit

Woensdag 11 april – Vitaliteit

Nieuw dit jaar is het vitaliteit programma. Dit jaar loopt vitaliteit als een rode draad door het gehele festival programma heen

Gezond eten en beweging heeft natuurlijk invloed op uw vitaliteit. Maar vitaliteit is meer dan dat, ook de mentale gesteldheid en het meedraaien in de maatschappij hebben invloed op uw vitaliteit. Vanuit het principe ‘Mijn Positieve Gezondheid’ zullen er deze middag diverse activiteiten worden georganiseerd die zowel voor jong als oud interessant, leuk en leerzaam zijn; een presentatie, workshops, kraampjes en een mini-healthcheck. Uiteraard wordt er ook een film vertoond in het kader van dit thema. Voor de kinderen draaien we gelijktijdig een leuke kinderfilm.  

Het vitaliteitsprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Bodyline Terneuzen die onlangs is uitgeroepen tot hét Vitaalste Bedrijf van Zeeland, en met Het Boertje, de bekende groenten- en fruithandel die de Zeeuws-Vlaamse consument voorziet van dagelijkse verse producten.

Op woensdagmiddag 11 april wordt twee maal de workshop ‘Positieve Gezondheid’ gegeven. In 2012 introduceerde Machteld Huber het concept positieve gezondheid in Nederland. Gezondheid wordt beschreven als het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en regisseur te zijn van eigen gezondheid. In deze workshop maakt u kennis met het positieve gezondheid concept en de zes dimensies die daar mee samenhangen. Selina Straver begeleid de workshop namens Bodyline healthcenter. Deelname is kosteloos.

Binnenkort meer info over de exacte tijdstippen.